Masterclass Weerstand versterken

Een goede weerstand begint met een sterke spijsvertering. In deze masterclass wordt er uitgelegd hoe je spijsvertering werkt gebaseerd op het principe van de 5 elementen en volgens T.C.M.. Tijdens de les kijken we naar de klachten die volgen uit een verzwakte maag & milt en hoe we deze kunnen oplossen. Denk aan vermoeidheid, slapeloosheid, opgeblazen gevoel na het eten, het vaak koud hebben en vaak ziek zijn.

Aangezien lever Qi stagnatie (belemmering van energie stromen, o.a. te herkennen aan “stil vallen” en obstipatie) ook een grote rol speelt bij de onbalans in ons spijsverteringssysteem, komt dit uitgebreid aan de orde. Door op deze manier te gaan kijken naar je lichaam kun je zelf aan je weerstand werken. Om alles makkelijker thuis te kunnen gebruiken wordt er kookles gegeven met ingrediënten die de algehele weerstand versterken en die het lichaam helpen om lever Qi stagnatie op te heffen. Er wordt niet alleen gekookt met de bekende keukenkruiden maar ook met wilde kruiden. Om de maag en milt nog een extra boost te geven schenken we een versterkende thee, natuurlijk krijgen jullie hier ook uitleg over.

De theorie wordt gegeven met behulp van een presentatie, bovendien krijgt iedereen een syllabus mee met uitleg en recepten. Om alle ingrediënten goed op te kunnen zoeken is er achterin de syllabus een poster met het aarde en hout element toegevoegd.

Aan de les kunnen maximaal 8 deelnemers meedoen. De kosten bedragen € 105,00, inclusief consumpties, lunch en btw.

Hoe ziet zo’n dag eruit:

10.00 uur Aanvang met thee
10.15 uur tot 11.00 uur Uitleg spijsvertering & weerstand versterken
11.00 uur tot 12.30 uur Kookworkshop
12.30 uur tot 13.30 uur uitgebreide lunch
13.30 uur tot 14.00 uur nabesprekingen recepten
14.00 uur tot 16.30 uur Deficiënties maag, Milt en Lever Qi stagnatie

  • Zaterdag 31 oktober
    Zaterdag 28 november


Iedere maand iets unieks

Groente&Fruit + vis kalender

50 euro p.p. inclusief consumpties


Meer informatie / Reserveer
 

Offerte en informatie aanvragen