Kookworkshop voor gezonde werknemers in het bedrijf

Voorkom ziekteverzuim met deze leuke kookworkshop

Zowel de ziektekosten als ziekteverzuim blijven de laatste jaren stijgen. Graag zou u hier wat aan doen, maar hoe? In onze Kookstudio begrijpen we heel goed dat het werk gedaan moet worden door fitte werknemers. Daarom geven we bedrijven graag handvatten om weer gezond te worden op een gezellige, leerzame, gezonde en lekkere manier, door middel van een concept dat al 3000 jaar geleden toegepast werd.

Leerzaam en gezond bedrijfsuitje met de 5 elementen

In de traditionele Chinese Geneeskunde en in de kloostergeneeskunde werd voeding ingezet als medicijn om een onbalans in het lichaam te herstellen. Als de voeding niet voldoende hielp werden er kruiden ingezet. Als dat niet voldoende was werd de acupunctuur ingezet. Het grote verschil tussen de Westerse Geneeskunde en de Chinese geneeskunde is, dat de Chinese geneeskunde preventief werkt en kijkt ook naar de achter liggende oorzaak. De Westerse geneeskunde grijpt in als je echt ziek bent en lost dan het probleem op.

De Chinese geneeskunde wordt momenteel steeds vaker gebruikt om klachten op te lossen en ook zeker om klachten te voorkomen. Deze voedingsstijl is geen hype en kent geen superfood, ieder voedingsmiddel heeft een bepaalde uitwerking op je lichaam. Aangezien ieder lichaam anders is kan er per persoon gekeken worden naar wat goed is en zo klachten oplossen of ondersteunen. Zo krijgen uw werknemers de persoonlijke aandacht om klachten op te lossen en voorkomen.

Hoe werkt deze methode voor uw medewerkers?

Deze methode is gebaseerd op het versterken van de spijsvertering, waarbij een goede verbranding van de diverse voedingsmiddelen centraal staat. Op deze manier krijgen uw werknemers een ijzersterke conditie, zijn bijna niet ziek, slapen lekker en worden niet te dik.

Alle voedingsmiddelen zijn ingedeeld in categorieën. De voedingsmiddelen kunnen dus heet, warm, neutraal, verfrissend of koud zijn. Ook de smaken, zoet, zout, zuur, bitter, scherp hebben een positief of negatief effect op een organen paar. Zowel de thermische werking als de smaak hebben dus een positief of negatief effect op de individuele persoon. Dit ligt aan de klachten die de desbetreffende persoon heeft. Zo leert u nog meer over uw werknemers dan u al wist in dit leerzame bedrijfsuitje!

Voorbereiding voor de workshop

Er wordt van te voren een anamnese formulier toegestuurd waar de werknemers individueel hun klachten in kunnen vullen. Deze formulieren willen we minimaal 1 week van te voren terug gestuurd krijgen zodat we kunnen analyseren waar de problemen liggen. Daarna stellen we groepjes samen die een menu gaan maken, waar ze ook thuis mee uit de voeten kunnen om hun klachten de baas te worden.

Na de workshop

Als de klachten van dien aard zijn dat ze meer begeleiding nodig hebben. Dan is het mogelijk om na de workshop nog individueel een vervolg afspraak te maken tegen een gereduceerd tarief.

Bezoek de 5 elementen website voor meer informatie.

5 Elementen

4 uur durend bedrijfsuitje

Gratis voedingsadvies updates

Leerzaam personeelsfeestje

80,- euro (ex. BTW)


Meer informatie/boeken >
Klachten die je kunt aanpakken en ondersteunen met voeding zijn onder andere.
 • Vermoeidheid
 • Burn-out
 • Overgewicht / ondergewicht
 • Overgangsklachten
 • Kouwelijkheid
 • Obstipatie
 • Constipatie
 • Prikkelbare darm syndroom
 • Verkoudheid / loopneus

Hoe ziet de bedrijfsworkshop eruit

 • Welkom met een drankje en een hapje
 • Uitleg van de 5 elementen doormiddel van een presentatie
 • Aan de slag in de keuken
 • Gezellig en lekker dineren met een glaasje wijn of passende kruiden thee
 • Tussen door is er altijd gelegenheid om vragen te stellen

Uiteraard worden alle recepten en praktische tips na de workshop per mail naar u toegezonden!

Meer informatie/boeken >


De workshops worden begeleid door Elma Pollemans. Zij heeft al 17 jaar ervaring in het begeleiden van kookworkshops en 1 jaar lang de specialisatie in de 5 elementen voeding gevolgd. Haar opleiding heeft ze gevolgd bij Total Health opleidingen in Breda. Daardoor is ze geïnspireerd geraakt in de Chinese geneeskunde en is ze ook de opleiding Chin Herbs aan het volgen. Tijdens deze opleiding leer je Westerse geneeskrachtige kruiden toe te passen op de manier van de Chinese geneeskunde. Deze opleiding duurt 3 jaar en rond dit af in mei 2019.

 

Bedrijfsworkshops in Zeeland

Voor het beste personeelsfeestje of workshops in Zeeland. Is Pollies te vinden vlakbij onderstaande steden.


Bedrijfsworkshops in Zuid-Holland

Voor het beste personeelsfeestje of workshops in Zuid-Holland. Is Pollies te vinden vlakbij onderstaande steden.


Bedrijfsworkshops in Brabant

Voor het beste personeelsfeestje of workshops in Brabant. Is Pollies te vinden vlakbij onderstaande steden.

 

Vraag een offerte aan