Basis kookcursus

Informatie over COVID-19

Uiteraard gaan we bij Pollies zorgvuldig om met de hygiëne. Met het COVID-19 virus wordt dit extra benadrukt. In onze kookstudio is er altijd al de mogelijkheid geweest om de handen te wassen en te desinfecteren. We willen benadrukken dat handen wassen en desinfecteren verplicht is voor iedere gast. Daarnaast beperken we onze basiskookcursus groepen tot 6 personen (mits zich 3 maal een stel aanmeld). Onze fornuizen staan ver genoeg uit elkaar, en de kookstudio is ruim genoeg om te voldoen aan de 1.5 m maatregel. Mocht u nog vragen hebben, neem gerust contact op!

Basiskookcursus

Tijdens deze kookcursus voor beginners staat het leren van essentiële basis kooktechnieken centraal. Zo zorgen we ervoor dat je tijdens het bereiden van je maaltijden altijd kan leunen op een solide basiskennis. Alle kant en klaar pakjes kunnen na deze cursus de keuken uit, want alles wordt bereid met verse kruiden en specerijen, dus ook het combineren met diverse ingrediënten wordt een makkie. Alle lessen beginnen om 18.30 uur.

Les 1
In de eerste les wordt er uitvoerig geoefend op snijtechnieken. Het snijden van diverse groenten en kruiden is vaak een tijdrovende klus, maar als je het eenmaal onder de knie hebt is het zo gebeurt! De brunoise(blokjes) gesneden groente wordt geblancheerd(snel gekookt), en vermengt met eigen gemaakte mayonaise. Als toetje wordt er een lekker gevuld appeltje met vanillesaus gemaakt.

Les 2
De tweede les zorgt voor een rijke (thuis)keuken: hierin leren we je hoe je een verse kip-en runderbouillon moet maken. Vervolgens verwerk je deze in de risotto, een saus en een gebonden soep. Verder zal het hoofdgerecht bestaan uit gevulde kipfilet met als bijgerecht groente van het seizoen. Als toetje wordt er op basis van slagroom en gelatine een heerlijke pudding gemaakt.

Les 3
In de derde les ga je nog eens aan de slag met eidooiers. Voor de liefhebber wordt er zalm op een zoutsteen gemaakt, geserveerd met een Hollandaisesaus (echte Franse klassieker!). Voor de vleesliefhebber onder ons is er de mogelijkheid om een lekkere biefstuk met Bearnaisesaus saus te maken (afleiding van de Hollandaise saus). De vis of biefstuk wordt geserveerd met gegrilde aardappeltjes en groente van het seizoen. Het nagerecht zal bestaan uit overheerlijke chocolademousse met karamelsaus.

Eerstvolgende cursusdata

  • 16 september 2020| Les 1
    14 oktober 2020 | Les 2
    18 november 2020 | Les 3

    6 januari 2021| Les 1
    10 februari 2021 | Les 2
    10 maart 2021 | Les 3

    29 april 2021| Les 1
    27 mei 2021 | Les 2
    1 juli 2021 | Les 3

  • 1 oktober 2020| Les 1
    5 november 2020 | Les 2
    10 december 2020 | Les 3

    28 januari 2021| Les 1
    25 februari 2021 | Les 2
    25 maart 2021 | Les 3

  • 28 oktober 2020 | Les 1
    11 november 2020 | Les 2
    16 december 2020 | Les 3

    7 april 2021 | Les 1
    5 mei 2021 | Les 2
    9 juni 2021 | Les 3

Meer informatie / Reserveer

3 lessen

Inclusief consumpties

50,00 euro, p.p. per avond


Meer informatie / Reserveer

“Wat geweldig dat ik als beginner zo makkelijk heb leren koken”

Groepen
Gedurende de les wordt er een driegangenmenu bereid dat na afloop gezamenlijk beoordeeld en gegeten wordt. De groepen bestaan uit maximaal 10 deelnemers, zodat aan iedere deelnemer voldoende aandacht gegeven kan worden. De cursus beslaat 3 avonden en kosten 50,00 p.p. per avond. Dit is inclusief 1 consumptie.

Workshops
Heeft u een grotere groep (tot 30 personen) of wilt u één avond leren koken in plaats van drie afzonderlijke lessen? Dan hebben wij nog een uitgebreid assortiment aan workshops, ideaal voor bedrijfsuitjes of grotere groepen vrienden.

Groepen
 

Offerte en informatie aanvragen