Basis kookcursus

Basiskookcursus

Tijdens deze kookcursus voor beginners staat het leren van essentiële basis kooktechnieken centraal. Zo zorgen we ervoor dat je tijdens het bereiden van je maaltijden altijd kan leunen op een solide basiskennis. Alle kant en klaar pakjes kunnen na deze cursus de keuken uit, want alles wordt bereid met verse kruiden en specerijen, dus ook het combineren met diverse ingrediënten wordt een makkie.

Les 1
In de eerste les wordt er uitvoerig geoefend op snijtechnieken. Het snijden van diverse groenten en kruiden is vaak een tijdrovende klus, maar als je het eenmaal onder de knie hebt is het zo gebeurt! De brunoise(blokjes) gesneden groente wordt geblancheerd(snel gekookt), en vermengt met eigen gemaakte mayonaise. Als toetje wordt er een lekker gevuld appeltje met vanillesaus gemaakt.

Les 2
De tweede les zorgt voor een rijke (thuis)keuken: hierin leren we je hoe je een verse kip-en runderbouillon moet maken. Vervolgens verwerk je deze in de risotto, een saus en een gebonden soep. Verder zal het hoofdgerecht bestaan uit gevulde kipfilet met als bijgerecht groente van het seizoen. Als toetje wordt er op basis van slagroom en gelatine een heerlijke pudding gemaakt.

Les 3
In de derde les ga je nog eens aan de slag met eidooiers. Voor de liefhebber wordt er zalm op een zoutsteen gemaakt, geserveerd met een Hollandaisesaus (echte Franse klassieker!). Voor de vleesliefhebber onder ons is er de mogelijkheid om een lekkere biefstuk met Bearnaisesaus saus te maken (afleiding van de Hollandaise saus). De vis of biefstuk wordt geserveerd met gegrilde aardappeltjes en groente van het seizoen. Het nagerecht zal bestaan uit overheerlijke chocolademousse met karamelsaus.

Eerstvolgende cursusdata

  • Do 27 sep. 18:30 | Les 1
    Do 25 okt. 18:30 | Les 2
    Do 15 nov. 18:30 | Les 3

  • 29 januari 2019 | Les 1
    26 februari 2019 | Les 2
    26 maart 2019 | Les 3

  • 30 april 2019 | Les 1
    28 mei 2019 | Les 2
    27 juni 2019 | Les 3

Meer informatie / Reserveer

3 lessen

Inclusief 2 consumpties per avond

42,50 per avond


Meer informatie / Reserveer

“Wat geweldig dat ik als beginner zo makkelijk heb leren koken”

Groepen
Gedurende de les wordt er een driegangenmenu bereid dat na afloop gezamenlijk beoordeeld en gegeten wordt. De groepen bestaan uit maximaal 10 deelnemers, zodat aan iedere deelnemer voldoende aandacht gegeven kan worden. De cursus beslaat 3 avonden en kosten 42,50 p.p. per avond. Dit is inclusief 1 consumptie.

Workshops
Heeft u een grotere groep (tot 30 personen) of wilt u één avond leren koken in plaats van drie afzonderlijke lessen? Dan hebben wij nog een uitgebreid assortiment aan workshops, ideaal voor bedrijfsuitjes of grotere groepen vrienden.

Groepen
 

Offerte en informatie aanvragen