Arabisch en mediterraans

Turks

In Turkije zijn de Arabisch en Mediterrane smaken zeer herkenbaar. Dat komt vooral omdat via oude handelsroutes allerlei invloeden mee gebracht werden door handelslieden die vanuit het Midden Oosten via Turkije naar Europa trokken.

Mezze

Een typisch Turkse maaltijd bestaat vaak uit rijst, bulgur, pasta en brood met groente en vlees stoofschotels. Tijdens een avondje uit worden er veel kleine hapjes gegeten, genaamd Mezze, te vergelijken met de Tapas uit de Spaanse keuken en worden ook hier gebruikt als aperitiefje omdat ze makkelijk te verteren zijn. Tegenwoordig zijn er ook veel grillgerechten.
Typische kruiden en specerijen voor de Turkse keuken zijn munt, koriander, knoflook.

In deze workshop maak je een heerlijke stoofschotel, Turkse broodjes, diverse Mezze en als toetje het welbekende Baklava, laagjes filodeeg met daartussen een mengsel van gemalen stukjes pistachenoot of walnoot, soms ook amandel.

Schrijf je nu in

Met deze workshop haal je de echte smaak en beleving van Turkije naar Zuid – Holland. Dus heb je nou altijd zelf thuis ook heerlijke Turkse gerechten willen klaarmaken? Dan is deze workshop je op het lijf geschreven.Deze workshop kost €67,00 p.p.. inclusief drankjes en duurt zo’n 4 uur.


4 uur

€67,00 p.p.

Inclusief drankjes

 

Offerte en informatie aanvragen