Grondleggers van de Mediterrane keuken

Spaans

De Spaanse keuken is een van de belangrijkste grondleggers van de Mediterrane keuken. De Spaanse keuken is een optelsom van vele van elkaar afwijkende regionale keukens zoals de Catalaanse, Galicische of Baskische keuken elk met weer een aparte smaak of geur die heel goed samen te combineren zijn, dit maakt de Spaanse keuken tot een hele populaire keuken.

Tapas en Olijfolie

Er bestaat een grote voorkeur voor verse producten van hoge kwaliteit. Typische kenmerken zijn onder andere het gebruik van veel olijfolie en van verschillende soorten uien, knoflook en peterselie als belangrijkste smaakmakers. Ook het gebruik van vis en zeevruchten behoren tot de Spaanse eetcultuur. Verder bestaat de Spaanse keuken natuurlijk ook uit tapas, een aperitiefhapje, oftewel een eetlustopwekkend  hapje dat vaak wordt geserveerd in combinatie met een alcoholisch drankje.

Gazpacho & Paella

In deze workshop maak je enkele traditioneel Spaanse gerechten zoals Gazpacho, een ijskoude soep van rauwe groenten en kruiden maar absoluut zonder vlees en bouillon, Paella, een gerecht met als hoofdingrediënten: rijst, zeevruchten als vis en schaaldieren en stukjes kip, en crème Catalana, een van de hoogtepunten uit de Catalaanse keuken en is een nagerecht gebaseerd op custard.

Schrijf je nu in

Met deze workshop haal je de echte smaak en beleving van Spanje naar Zuid – Holland. Dus heb je nou altijd zelf thuis ook heerlijke Spaanse gerechten willen klaarmaken? Dan is deze workshop je op het lijf geschreven. Deze workshop kost €67,00 p.p. inclusief drankjes en duurt zo’n 4 uur.


4 uur

€67,00 p.p.

Inclusief drankjes

 

Offerte en informatie aanvragen