Koken volgens Marokkaanse traditie

Marokkaans

Kort na de dood van de profeet Mohammed kwamen de Arabieren in Noord-Afrika. Deze brachten naast het geloof ook de tradities en de culinaire gebruiken mee. Marokko is ook in handen geweest van Spanjaarden, Portugezen, Turken en Fransen. Al deze culturen hebben, net als in Indonesië, bijgedragen aan een diverse smaakvolle keuken. Sinds 1956 is Marokko een onafhankelijke staat.

Couscous

Door al deze overheersingen is de keuken van Marokko zeer gevarieerd. De bekendste smaakmakers zijn munt, koriander, kaneel, komijn, kardemon, gember, saffraan en peper. Verder maakt de Marokkaanse keuken veel gebruik van geroosterde noten, honing en zuidvruchten.
Een belangrijk granengerecht is de couscous, een gerecht gemaakt van durumtarwe. Hiervan wordt deeg gemaakt die in een draaitrommel wordt gevormd tot kleine bolletjes die worden gedroogd, en vaak in de Nederlandse keuken de aardappel vervangt. Vlees wordt vaak verwerkt in een stoofschotel.

Ware smaakexplosie

In deze workshop ga je aan de slag met de traditionele tajine en met de ijzeren stoompan. Alle specerijen die zo kenmerkend zijn voor Marokko worden verwerkt in het menu wat het gerecht tot een ware smaakexplosie zal maken.

Schrijf je nu in

Met deze workshop haal je de echte smaak en beleving van Marokko naar Zeeland. Dus heb je nou altijd zelf thuis ook heerlijke Marrokaans gerechten willen klaarmaken? Dan is deze workshop je op het lijf geschreven.Deze workshop kost €67,00 p.p. inclusief drankjes en duurt zo’n 4 uur.


4 uur

€67,00 p.p.

Inclusief drankjes

 

Offerte en informatie aanvragen