Smaken van 14.572 eilanden

Indonesisch

14.572, dit is het aantal eilanden waaruit Indonesië bestaat, en elk eiland heeft zijn eigen smaken en gerechten. Zelfs op de eilanden zelf kun je verschil in recepten en smaken ontdekken. Zo is bijvoorbeeld Oost-Java over het algemeen zoeter dan West-en Midden Java. De laatsten zijn wat scherper en zouter. Verder is het zo dat de Indonesische keuken onder invloed heeft gestaan van de Chinese, Indiase, Arabische, maar ook de Nederlandse keuken. Dit allemaal zorgt ervoor dat de Indonesische keuken een van de grootste, meest smaakvolle en diverse keuken is.

Nasi Kunig

In deze workshop gaan we aan de slag met de nasi kuning vorm die veel gebruikt wordt bij speciale maaltijden, dit heeft te maken met de kleurstof in de kunjit, die zorgt voor een felgele rijst die staat voor geluk. De nasi wordt in een punt vorm op een mooie schaal gezet, gegarneerd met bananenblad. Hier omheen liggen allerlei lekkere hapjes. Ook wel een Tumpeng genoemd!

In deze workshop werken we met groepjes van ongeveer 4 personen en ga je samen aan de slag om jouw ervaring van de keuken tot een hoogtepunt te brengen.

Schrijf je nu in

Met deze workshop haal je de echte smaak en beleving van Indonesië naar Zuid – Holland. Dus heb je nou altijd zelf thuis ook heerlijke Indonesische gerechten willen klaarmaken? Dan is deze workshop je op het lijf geschreven.Deze workshop kost €67,00 p.p. inclusief drankjes en duurt zo’n 4 uur.


4 uur

€67,00 p.p.

Inclusief drankjes

 

Offerte en informatie aanvragen