Kookworkshop voor gezonde werknemers in het bedrijf

Voorkom ziekteverzuim met deze leuke kookworkshop

Zowel de ziektekosten als ziekteverzuim blijven de laatste jaren stijgen. Graag zou u hier wat aan doen, maar hoe? In onze Kookstudio begrijpen we heel goed dat het werk gedaan moet worden door fitte werknemers. Daarom geven we bedrijven graag handvatten om weer gezond te worden op een gezellige, leerzame, gezonde en lekkere manier, door middel van een concept dat al 3000 jaar geleden toegepast werd.

Leerzaam en gezond bedrijfsuitje met de 5 elementen

In de traditionele Chinese Geneeskunde en in de kloostergeneeskunde werd voeding ingezet als medicijn om een onbalans in het lichaam te herstellen. Als de voeding niet voldoende hielp werden er kruiden ingezet. Als dat niet voldoende was werd de acupunctuur ingezet. Het grote verschil tussen de Westerse Geneeskunde en de Chinese geneeskunde is, dat de Chinese geneeskunde preventief werkt en kijkt ook naar de achter liggende oorzaak. De Westerse geneeskunde grijpt in als je echt ziek bent en lost dan het probleem op.

De Chinese geneeskunde wordt momenteel steeds vaker gebruikt om klachten op te lossen en ook zeker om klachten te voorkomen. Deze voedingsstijl is geen hype en kent geen superfood, ieder voedingsmiddel heeft een bepaalde uitwerking op je lichaam. Aangezien ieder lichaam anders is kan er per persoon gekeken worden naar wat goed is en zo klachten oplossen of ondersteunen. Zo krijgen uw werknemers de persoonlijke aandacht om klachten op te lossen en voorkomen.

Hoe werkt deze methode voor uw medewerkers?

Deze methode is gebaseerd op het versterken van de spijsvertering, waarbij een goede verbranding van de diverse voedingsmiddelen centraal staat. Op deze manier krijgen uw werknemers een ijzersterke conditie, zijn bijna niet ziek, slapen lekker en worden niet te dik.

Alle voedingsmiddelen zijn ingedeeld in categorieën. De voedingsmiddelen kunnen dus heet, warm, neutraal, verfrissend of koud zijn. Ook de smaken, zoet, zout, zuur, bitter, scherp hebben een positief of negatief effect op een organen paar. Zowel de thermische werking als de smaak hebben dus een positief of negatief effect op de individuele persoon. Dit ligt aan de klachten die de desbetreffende persoon heeft. Zo leert u nog meer over uw werknemers dan u al wist in dit leerzame bedrijfsuitje!

Voorbereiding voor de workshop

Er wordt van te voren een anamnese formulier toegestuurd waar de werknemers individueel hun klachten in kunnen vullen. Deze formulieren willen we minimaal 1 week van te voren terug gestuurd krijgen zodat we kunnen analyseren waar de problemen liggen. Daarna stellen we groepjes samen die een menu gaan maken, waar ze ook thuis mee uit de voeten kunnen om hun klachten de baas te worden.

Na de workshop

Als de klachten van dien aard zijn dat ze meer begeleiding nodig hebben. Dan is het mogelijk om na de workshop nog individueel een vervolg afspraak te maken tegen een gereduceerd tarief.

Bezoek de 5 elementen website voor meer informatie.

5 Elementen

4 uur durend bedrijfsuitje

Gratis voedingsadvies updates

Leerzaam personeelsfeestje

80,- euro (ex. BTW)


Klachten die je kunt aanpakken en ondersteunen met voeding zijn onder andere.
 • Vermoeidheid
 • Burn-out
 • Overgewicht / ondergewicht
 • Overgangsklachten
 • Kouwelijkheid
 • Obstipatie
 • Constipatie
 • Prikkelbare darm syndroom
 • Verkoudheid / loopneus

Hoe ziet de bedrijfsworkshop eruit

 • Welkom met een drankje en een hapje
 • Uitleg van de 5 elementen doormiddel van een presentatie
 • Aan de slag in de keuken
 • Gezellig en lekker dineren met een glaasje wijn of passende kruiden thee
 • Tussen door is er altijd gelegenheid om vragen te stellen

Uiteraard worden alle recepten en praktische tips na de workshop per mail naar u toegezonden!

Meer informatie/boeken >


De workshops worden begeleid door Elma Pollemans. Zij heeft al 17 jaar ervaring in het begeleiden van kookworkshops en 1 jaar lang de specialisatie in de 5 elementen voeding gevolgd. Haar opleiding heeft ze gevolgd bij Total Health opleidingen in Breda. Daardoor is ze geïnspireerd geraakt in de Chinese geneeskunde en is ze ook de opleiding Chin Herbs aan het volgen. Tijdens deze opleiding leer je Westerse geneeskrachtige kruiden toe te passen op de manier van de Chinese geneeskunde. Deze opleiding duurt 3 jaar en rond dit af in mei 2019.

 

Bedrijfsworkshops in Zeeland

Voor het beste personeelsfeestje of workshops in Zeeland. Is Pollies te vinden vlakbij onderstaande steden.

Bedrijfsworkshop Zierikzee

Het leukste en leerzaamst bedrijfsuitstapje in Zierikzee boek je bij Pollies! In onze bedrijfsworkshop staat gezonde voeding altijd op de eerste plaats. Dat maakt ons geschikt voor de beste bedrijfsuitjes. Hiermee kan jij en je bedrijf gezond leren koken voor op het werk. Dus kom eens een keer langs of bel voor meer informatie. Om uit Zierikzee bij ons te komen volg onderstaande informatie:

Km afstand vanuit Zierikzee: 24 kilometer
Reistijd auto vanuit Zierikzee: 25 minuten
Reistijd openbaar vervoer vanuit Zierikzee:  39 minuten
Locatie PolliesMolendijk 87, Oude Tonge – Goeree Overflakkee – Zuid-Holland

 

Bedrijfsworkshop Bruinisse

Bij Pollies staat gezonde voeding altijd op de eerste plaats. Dat maakt ons geschikt voor de beste bedrijfsuitjes. Hiermee kan jij en je bedrijf gezond leren koken voor op het werk. Dus kom eens een keer langs of bel voor meer informatie. Om uit Bruinisse bij ons te komen volg onderstaande informatie:

Km afstand vanuit Bruinisse: 11 kilometer
Reistijd auto vanuit Bruinisse: 13 minuten
Reistijd openbaar vervoer vanuit Bruinisse:  19 minuten
Locatie PolliesMolendijk 87, Oude Tonge – Goeree Overflakkee – Zuid-Holland

Bedrijfsworkshop Ouddorp

Bij Pollies staat gezonde voeding altijd op de eerste plaats. Dat maakt ons geschikt voor de beste bedrijfsuitjes. Hiermee kan jij en je bedrijf gezond leren koken voor op het werk. Dus kom eens een keer langs of bel voor meer informatie. Om uit Ouddorp bij ons te komen volg onderstaande informatie:

Km afstand vanuit Ouddorp: 24 kilometer
Reistijd auto vanuit Ouddorp: 25 minuten
Reistijd openbaar vervoer vanuit Ouddorp:  39 minuten
Locatie Pollies KookstudioMolendijk 87, Oude Tonge – Goeree Overflakkee – Zuid-Holland


Bedrijfsworkshops in Zuid-Holland

Voor het beste personeelsfeestje of workshops in Zuid-Holland. Is Pollies te vinden vlakbij onderstaande steden.

Bedrijfsworkshop Rotterdam

Bij Pollies staat gezonde voeding altijd op de eerste plaats. Dat maakt ons geschikt voor de beste bedrijfsuitjes. Hiermee kan jij en je bedrijf gezond leren koken voor op het werk. Dus kom eens een keer langs of bel voor meer informatie. Om uit Rotterdam bij ons te komen volg onderstaande informatie:

Km afstand vanuit Rotterdam: 8 kilometer
Reistijd auto vanuit Rotterdam: 11 minuten
Reistijd openbaar vervoer vanuit Rotterdam:  27 minuten
Locatie Pollies KookstudioMolendijk 87, Oude Tonge – Goeree Overflakkee – Zuid-Holland

Bedrijfsworkshop Middelharnis

Bij Pollies staat gezonde voeding altijd op de eerste plaats. Dat maakt ons geschikt voor de beste bedrijfsuitjes. Hiermee kan jij en je bedrijf gezond leren koken voor op het werk. Dus kom eens een keer langs of bel voor meer informatie. Om uit Middelharnis bij ons te komen volg onderstaande informatie:

Km afstand vanuit Middelharnis: 8 kilometer
Reistijd auto vanuit Middelharnis: 11 minuten
Reistijd openbaar vervoer vanuit Middelharnis:  27 minuten
Locatie Pollies KookstudioMolendijk 87, Oude Tonge – Goeree Overflakkee – Zuid-Holland

Bedrijfsworkshop Hellevoetslsuis

Bij Pollies staat gezonde voeding altijd op de eerste plaats. Dat maakt ons geschikt voor de beste bedrijfsuitjes. Hiermee kan jij en je bedrijf gezond leren koken voor op het werk. Dus kom eens een keer langs of bel voor meer informatie. Om uit Hellevoetsluis bij ons te komen volg onderstaande informatie:

Km afstand vanuit Hellevoetsluis: 11 kilometer
Reistijd auto vanuit Hellevoetsluis: 13 minuten
Reistijd openbaar vervoer vanuit Hellevoetsluis:  19 minuten
Locatie PolliesMolendijk 87, Oude Tonge – Goeree Overflakkee – Zuid-Holland

Bedrijfsworkshop Spijkenisse

Bij Pollies staat gezonde voeding altijd op de eerste plaats. Dat maakt ons geschikt voor de beste bedrijfsuitjes. Hiermee kan jij en je bedrijf gezond leren koken voor op het werk. Dus kom eens een keer langs of bel voor meer informatie. Om uit Spijkenisse bij ons te komen volg onderstaande informatie:

Km afstand vanuit Spijkenisse: 46 kilometer
Reistijd auto vanuit Spijkenisse: 40 minuten
Reistijd openbaar vervoer vanuit Spijkenisse:  79 minuten
Locatie Pollies KookstudioMolendijk 87, Oude Tonge – Goeree Overflakkee – Zuid-Holland


Bedrijfsworkshops in Brabant

Voor het beste personeelsfeestje of workshops in Brabant. Is Pollies te vinden vlakbij onderstaande steden.

Bedrijfsworkshop Breda

Bij Pollies staat gezonde voeding altijd op de eerste plaats. Dat maakt ons geschikt voor de beste bedrijfsuitjes. Hiermee kan jij en je bedrijf gezond leren koken voor op het werk. Dus kom eens een keer langs of bel voor meer informatie. Om uit Breda bij ons te komen volg onderstaande informatie:

Km afstand vanuit Breda: 8 kilometer
Reistijd auto vanuit Breda: 11 minuten
Reistijd openbaar vervoer vanuit Breda:  27 minuten
Locatie Pollies KookstudioMolendijk 87, Oude Tonge – Goeree Overflakkee – Zuid-Holland

Bedrijfsworkshop Bergen op Zoom

Bij Pollies staat gezonde voeding altijd op de eerste plaats. Dat maakt ons geschikt voor de beste bedrijfsuitjes. Hiermee kan jij en je bedrijf gezond leren koken voor op het werk. Dus kom eens een keer langs of bel voor meer informatie. Om uit Bergen op Zoom bij ons te komen volg onderstaande informatie:

Km afstand vanuit Bergen op Zoom: 8 kilometer
Reistijd auto vanuit Bergen op Zoom: 11 minuten
Reistijd openbaar vervoer vanuit Bergen op Zoom:  27 minuten
Locatie Pollies KookstudioMolendijk 87, Oude Tonge – Goeree Overflakkee – Zuid-Holland

Bedrijfsworkshop Roosendaal

Bij Pollies staat gezonde voeding altijd op de eerste plaats. Dat maakt ons geschikt voor de beste bedrijfsuitjes. Hiermee kan jij en je bedrijf gezond leren koken voor op het werk. Dus kom eens een keer langs of bel voor meer informatie. Om uit Roosendaal bij ons te komen volg onderstaande informatie:

Km afstand vanuit Roosendaal: 8 kilometer
Reistijd auto vanuit Roosendaal: 11 minuten
Reistijd openbaar vervoer vanuit Roosendaal:  27 minuten
Locatie Pollies KookstudioMolendijk 87, Oude Tonge – Goeree Overflakkee – Zuid-Holland